Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
GK Splitt
Gymnastik

Välkommen!
Välkommen till vår hemsida!

GK Splitt bildades 1986 och redan från början var inställningen att man skulle satsa på elit och få fram elitgymnaster. Samtidigt skulle man också få en bredd med grupper för alla åldrar. Och med en satsning och en stor dos envishet lyckades GK Splitt nå toppen inom svensk gymnastik på bara några få år, både inom den artistiska gymnastiken och inom truppgymnastiken.

Vill du bli medlem i GK Splitt? Klicka då på "boka plats här"
Inställda träningar för träningsgrupper (Trupp 1-4)
2020-03-28 09:06

Hej, 

Vi ber om ursäkt för många utskick men i dessa tider är det nödvändigt. 

Nya direktiv har kommit från regeringen och folkhälsomyndigheten om att sammankomster på mer än 50 personer nu inte är tillåtna. 

Hur dessa riktlinjer ska tillämpas på vår verksamhet återstår att se, riktlinjer och direktiv ska komma förhoppningsvis i helgen och då kommer styrelsen ta beslut utefter dessa. Förhoppningen är att vi ska ha detta klart tills på måndag 30/3.

Fram tills ny information kommer ut så kommer vi inte bedriva träning för våra träningsgrupper, detta för att se till att vi inte är mer än 50 personer i hallen samtidigt. Detta beslut är taget eftersom det är det enda direktivet vi har fått i dagsläget av Riksidrottsförbundet.

Detta gäller alltså för:
Trupp 1
Trupp 2
Trupp 3
Trupp 4

Vid frågor skriv ett mail till kansliet
kansli@gksplitt.se

Ta hand om er 

Mvh
GK Splitt

Information gällande fortsatt verksamhet fr.o.m 27/3
2020-03-26 21:55

Hej! 

Vi har idag haft verksamheten stängd i två veckor. Efter att ha samlat information från Folkhälsomyndigheten samt Riksidrottsförbundet har vi beslutat att öppna upp vår verksamhet, fredag den 27 mars. Detta med tydliga riktlinjer och restriktioner. Vi ber om förståelse och visad hänsyn till följande direktiv. 

Åtgärdsplan i samband med träningar/dagsläger under Covid-19: 

 • Om man är sjuk eller känner minsta lilla symtom på sjukdom eller förkylning ber vi er följa de restriktioner som folkhälsomyndigheten har gått ut med. Alltså kommer man INTE till träningen då. Det är vårdnadshavarnas yttersta ansvar att detta direktiv följs. Som ledare har man rätt att skicka hem gymnaster som visar på symtom men ändå kommit till träningen. Ha därför telefonen nära till hands under gymnastens träningstid så att vi lätt kan nå er.
 • Vi följer träningsschemat som vanligt, dock kommer vi samla alla gymnaster utanför hallen innan träningarna startar och gå in gemensamt. Vi ber er därför komma i anslutning till träningsstart och åka hem direkt efter avslutad träning. 
 • Insläpp till träning sker via den vanliga ingången (övre plan), utsläpp från träning sker via den stora lastporten inne i hallen (på gropsidan). Vi ber de som ska hämta barn i samband med träning vara på plats utanför lastporten minst 5 minuter innan träningens slut för att underlätta överlappning av träning. 
 • Omklädningsrum är stängda för GK Splitts medlemmar, kom ombytta. 
 • Ingen publik får vistas på läktarna eller nere på träningsgolvet (följer YTK riktlinjer) 
 • Vi har full förståelse för att gymnaster och ledare väljer att inte delta på träningarna. 
 • Vi kommer se till att alla som kommer in i hallen tar handdesinfektion innan träningsstart, under träning vid behov samt i slutet av en träning om så önskas. 
 • Om vädret tillåter kan det förekomma utomhusaktiviteter såsom uppvärmning och styrka/avslutning för att minska antalet inne i hallen på samma gång. Medtag kläder för detta (gäller inte Trupp 1 och Trupp 2). 
 • Träningar kan komma att ställas in med kort varsel (upp till 1h innan) pga att tränare visar symtom. Vi kommer isåfall försöka meddela detta via mail, facebook samt uppdatera hemsidan. Kom därför ihåg att hålla er uppdaterade varje dag ert barn har träning. 
 • Samtliga gymnaster ska ha namnade vattenflaskor, kommer man till träning utan namnad vattenflaska kommer vi skriva på flaskan med en märkpenna. 
 • Har man varit bortrest oavsett om det är till ett annat land eller högre upp i Sverige, nära eller inom ett riskområde t.ex. Stockholm/skidresa, ber vi er stanna hemma från träningen i 14 dagar efter hemkomst. 

Vi kommer även vidta andra åtgärder för att öka säkerheten i samband med träningar. Bland annat öka städning av toaletter samt andra utsatta områden såsom dörrhandtag. Handdesinfektion kommer finnas tillgängligt under hela träningen. Vi ber om förståelse för dessa åtgärder och hoppas att ni förstår att vi gör vår yttersta för att detta ska fungera och för att kunna bedriva en så bra verksamhet som möjligt i dessa tider. 

Vi kommer fortsätta att hålla oss uppdaterade från Folkhälsomyndigheten samt Riksidrottsförbundet och ta del av all deras information. Det kan med tanke på detta komma att ske snabba förändringar, vi uppdaterar er om så är fallet. 

Vid frågor, skriv till kansli@gksplitt.se 

Vänligen, GK Splitt 


SPLITTLOPPIS
2020-03-18 16:46
 
GK Splitt stänger verksamheten pga covid-19
2020-03-13 12:24

Hej!
GK Splitt ställer in sin verksamhet i två veckor framöver på grund av rådande situation gällande covid-19. Vi strävar efter en trygg miljö och vill göra det vi kan för att minska smittspridningen i vårt samhälle.

Vi stänger från och med idag (den 13 mars) t.o.m. den 27 mars eller tills nya direktiv kommer.

Ta hand om varandra, håll er hemma om ni känner minsta lilla symtom och tvätta händerna.

Vänligen, GK Splitt

Covid-19/Coronaviruset
2020-03-12 13:10
Information gällande Coronaviruset

Gymnastikförbundet förstår att frågorna kring Coronaviruset är många. Vi tar oron på allvar, följer och agerar utifrån officiella källor och beslut som tas kring frågan. Vi står i löpande kontakt med RF och de internationella gymnastikförbunden FIG och UEG.

Gymnastikförbundet är inte en kunskapsorganisation kring detta område utan vi hänvisar till Folkhälsomyndigheten, UD och WHO. Vi uppmanar till att följa dessa källor och påminner om att det är viktigt att komma ihåg att allas situation är unik och att exempelvis sjukdomshistorik i familj eller närmsta omgivning kan påverka beslut. Gymnastikförbundet rekommenderar att var och en fattar sitt beslut utifrån faktisk aktuell kunskap.

 

Ställ in evenemang med över 500 deltagare

Den 11 mars fattade regeringen beslut om att alla evenemang med över 500 deltagare ska ställas in. Detta gäller även gymnastikens evenemang och de evenemang som Gymnastikförbundet arrangerar på nationell nivå. Det finns ingen bortre tidsgräns för beslutet och Gymnastikförbundet kommer efter ett möte med RF i eftermiddag återkomma med mer information.

Övriga evenemang, som tävlingar, utbildningar och mötesplatser, som omfattar färre än 500 personer planeras i dagsläget att genomföras. Detta beslut kan komma att ändras.

Gällande regionala tävlingar, hör av dig till respektive region. För föreningstävlingar, hör av dig till respektive arrangör.

För deltagare på evenemang gäller att respektive individ tar ansvar för sitt deltagande och följer rekommendationer från officiella källor vad som gäller om man misstänker smitta eller har varit i riskområden, samt följer de råd som finns för att minimera risken för smitta.

 

Allmänna råd från Folkhälsomyndigheten:Minska risken för smitta
 • En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
 • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
 • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
 • Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.
GK Splitt följer utvecklingen och återkommer med mer information om något skulle ändras
Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Sponsorer