SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gymnastikklubben Splitt
GK SPLITT

Frågor och Svar

1. Hur anmäler jag mitt barn till gymnastiken?

Anmälan görs genom vår hemsida under fliken “Boka plats här”. Du trycker sedan på “gå vidare” och där kan du se vilka grupper som har platser kvar och vilka tider och för vilken årskull grupperna är för. För att boka en plats behöver du logga in. Logga in gör du uppe till vänster och sen följer du instruktionerna på sidan för att boka platsen. 

 

2. Kan mitt barn provträna en gång innan vi betalar? 

Nej tyvärr. Vi erbjuder inte möjligheten att provträna en gång om man inte är anmäld och registrerad i gruppen. Många av våra grupper blir ofta fullbokade och kansliet och tränarna behöver veta hur många och vilka gymnaster som är anmälda i vilken grupp. Det är även en säkerhetsfråga då vi betalar in en licensavgift på ditt barn när du gjort anmälan för att barnen ska få använda redskap.

Är det så att ditt barn inte trivs eller av någon annan anledning inte vill fortsätta på gymnastik efter FÖRSTA tillfället, hör ni av er till kansliet för gruppbyte i mån av plats eller möjlighet till återbetalning. Ingen återbetalning görs efter andra tillfället och vi gör ingen återbetalning på medlems- eller licensavgiften.

 

3. Vilka terminstider har gymnastiken?

Vanligtvis startar och slutar terminerna enligt nedan

Vårterminen startar runt vecka 4 till vecka 20

Höstterminen startar runt vecka 34  till vecka 50

Ingen träning sker på Sportlov, Påsklov eller Höstlov. Under dessa veckorna brukar vi istället arrangera extra lovskolor där ni får chansen att anmäla er och delta på några timmars extra gymnastik. 

 

4. Hur vet jag vilken grupp och nivå jag ska välja för mitt barn?

Alla våra träningsgrupper är indelade efter ålder. Ni väljer då den gruppen där åldern stämmer in och sen om ni vill träna en gång i veckan och vilken dag som passar bäst eller om ni vill träna två gånger i veckan. Våra träningar är uppbyggda för att passa alla oavsett tidigare kunskap. 

 

5. Finns det någon reservlista till redan fullbokade grupper?

Ja, när en grupp är fullbokad kan ni ställa er som reserv, skulle sen någon hoppa av så skickas de ut ett mejl till alla på reservlistan och det är först till kvarn att anmäla sig. 

 

6. Behöver jag återanmäla mitt barn till nästa termin?

Ja, inför varje ny termin behöver ni göra en aktiv anmälan via fliken “boka plats här” på hemsidan. Befintliga medlemmar har alltid förtur att återanmäla sig till kommande termin innan anmälan öppnar för nya medlemmar. Detta gäller endast om man går i en träningsgrupp, barnen i tävlingstrupperna behåller automatiskt kvar sin plats i sin grupp. 

 

7. Vad ska barnen ha på sig under träningen?

Barnen ska alltid vara ombytta till träningskläder när de deltar i aktiviteterna. 

Det kan vara en gymnastikdräkt, linne, t-shirt, short eller tights. Det är bra om träningskläderna sitter nära kroppen då det är en säkerhetsrisk när tränarna passar. Barnen tränar bäst barfota men får såklart gärna träna i gympaskor. 

 

8. Vad ska vi tänka på innan träningen?

  • Alltid ombytta till träningskläder 
  • Långt hår ska vara uppsatt, för att barnet ska kunna se, inte fastna i redskapen eller fastna i någon ledare. 
  • Alla smycken ska vara borttagna, för att undvika att skada sig själv eller andra. 
  • Ta gärna med en vattenflaska som är fylld innan träningen börjar
  • Se gärna till att toalettbesök är avklarade innan träningen börjar
  • Tänk även på att alltid vara en bra kompis och inte störa, avbryta, tramsa eller förstöra för andra barn på träningen.

 

9. Från vilken ålder kan barn börja träna hos er?

Vi erbjuder aktiviteter från gympalek till vuxenträning. Gympalek startar året ditt barn fyller tre år. 

 

10. Vad är skillnaden mellan träningsgymnastik och tävlingsgymnastik?

GK Splitt bedriver träningsgymnastik i alla åldrar och för alla nivåer.

Tävlingsgymnastik bedrivs från året barnet fyller 9 år. Till våra tävlingsgrupper kan man provträna 2 gånger per år om man tror att detta är något för sitt barn, anmälan görs per mejl efter det att information har skickats ut från tränarna om att detta är möjligt. Innan man anmäler sitt barn till provträning är det viktigt att läsa på i kravprofilen för aktuell grupp. Går man i en tävlingsgrupp är det obligatoriskt att närvara på de tävlingar laget anmäls till varje termin och samtliga uppvisningar och arrangemang, 

 

11. Var kan jag hitta kravprofilen och varför har vi en kravprofil?

På hemsidan under fliken tävlingsgrupper kan man välja mellan våra olika tävlingsgrupper. Under varje tävlingsgrupp ligger där en kravprofil på vad ditt barn ska kunna för att få en chans i den gruppen.

 

Kravprofilen är till för att skapa en så homogen grupp som möjligt vid gruppstart så att alla barn kan utvecklas tillsammans. Därefter tar den individuella utvecklingen störst fokus. På grund av detta ber vi er läsa igenom kravprofilen då vi anser att det är viktigt för barnen att få en nivåanpassad träning. Man behöver inte kunna allt som ingår i kravprofilen för att göra en intresseanmälan till gruppen. Dock är det viktigt att kunna majoriteten av övningarna för att uppleva en positiv känsla på träningarna och få en optimal chans till utveckling.12. Jag som förälder kan tänka mig att ställa upp som hjälptränare, vad innebär det?

Vi är alltid i behov av tränare, så vill du bli tränare är du varmt välkommen!
Du kan alltid mejla till kanli@gksplitt.se och meddela ditt intresse för att få hjälp med att hitta en grupp som passar. Vill du vara tränare i ditt barns grupp kan du alltid gå ner till Huvudledaren för gruppen så hjälper den dig.

Som ledare erbjuds man en Coachtröja & ett arvode som betalas ut i slutet på terminen. Vid återbud förväntas man som tränare meddela detta i god tid och gärna hitta en ersättare. Man behöver inte besitta några förkunskaper för att vara tränare. Man kan alltid hjälpa till och stötta på något sätt.

 

13. Hur kommer jag i kontakt med er?

Du kan alltid skicka ett mejl till kansli@gksplitt.se och mailen läses av Måndag-Fredag. 

 

 
Sponsorer